19.02.2024 27

Köyümüzde okul açılma tarihi 1926 yılına kadar gitmeke bugün elimizde eski harflerle yazılı 1926 yılına ve sonrasına ait kütük defteri bulunmakta ancak nerede ve nasıl eğitim verildiği bilinmemektedir. Ancak 1948 yılında 3 derslik olarak yapılmış  ve yetmişli yıllara kadar eğitim öğretim burada yapılmıştır. Daha sonra şimdiki ana sınıfı ve yemek hane olarak kullanılan bina yine üç derslik ve iki idari bölüm olarak inşa edilmiştir. 1977 yılında köyde ortaokul açılmış 1997 yılında şimdiki mevcut binamız 10 derslik memur odası araç gereç odası iki idari oda bir öğretmenler odası olarak eğitim öğretime açılmıştır.  1997 -1998 eğitim ve öğretim yılından itibaren ilkokul ve Ortaokul ile birleştirilerek 1997 yılından itibaren ilköğretim okulu ve taşıma merkezi olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir. Okulumuzda 14  okul öncesi öğrencisi bulunmakta 142 öğrenci ile  ilkokul ve ortaokul olarak eğitime devam etmektedir.

Okulumuzda şuan bir müdür, bir müdür yardımcısı ve 11 öğretmen görev yapmaktadır. Okulumuzun sınavlardaki başarısı her geçen yıl artmaktadır. Okulumuzun Karadiken ve çevre köyler için bir eğitim ve kültür yuvası olarak gelişmesi için tüm okul personeli ve Okul Aile birliği çalışmasını sürdürmektedir